Gouden oorkondes

Slagerij Van Es, Utrecht Beste ‘Worstmakerij Midden Nederland’

Vianen, 16 januari 2017

Tijdens de jaarbijeenkomst van Het Worstmakersgilde op 16 januari jl. is Slagerij Van Es, Utrecht gekroond tot ‘Beste worstmakerij Midden Nederland’. Vele collega’s en vakgenoten waren hierbij aanwezig.

Vakman

Zoals het een vakman betaamt, geeft Jos van Es de exacte receptuur van zijn topproducten niet prijs! Wel benadrukt hij dat men in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat. Zo is de worstmakerij ingericht volgens alle moderne eisen op het gebied van voedselveiligheid. Verder verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

Het Worstmakersgilde

Net als bijna 150 collega-slagers is Slagerij Van Es aangesloten bij Het Worstmakersgilde. De rode draad door de formule is authentiek vakmanschap. Heel regelmatig nemen de ondernemers op regionaal niveau een kijkje in elkaars worstmakerij. Zo blijft men continu up to date met nieuwe recepturen en bereidingswijzen. Het resultaat ziet u in de toonbank: een groots assortiment smaakvolle vleeswaren, worst, traiteur en vleesspecialiteiten.

Onafhankelijke keuring

Het afgelopen jaar is Slagerij Van Es diverse keren onverwachts gekeurd. Diverse producten – zowel vleeswaren, worst als ook traiteurartikelen zijn door een vakjury beoordeeld op o.a. geur, smaak en versheid. Bovendien zijn deze producten microbiologisch gekeurd. Goed om te weten is dat het Worstmakersgilde niet alleen staat voor smaakvolle, maar ook voor veilige en gezonde vleesproducten.

Download hier het gehele persbericht >>


Slagerij & worstmakerij Van Es, Utrecht wordt "Beste Worstmakerij en traiteur van het jaar 2016”

Gorinchem, 18 januari 2016

Tijdens de jaarbijeenkomst van Het Worstmakersgilde op 18 januari jl. is Slagerij van Es uit Utrecht gekroond tot ‘Beste Worstmakerij en Traiteur van het jaar 2016’. Vele collega’s en vakgenoten waren hierbij aanwezig.

Vakman

Zoals het een vakman betaamt, geeft Van Es de exacte receptuur van zijn topproducten niet prijs! Wel benadrukt hij dat men in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat. Zo is de worstmakerij ingericht volgens alle moderne eisen op het gebied van voedselveiligheid. Verder verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

Het Worstmakersgilde

Net als bijna 150 collega-slagers is Slagerij van Es aangesloten bij Het Worstmakersgilde. De rode draad door de formule is authentiek vakmanschap. Heel regelmatig nemen de ondernemers op regionaal niveau een kijkje in elkaars worstmakerij. Zo wordt men continu gevoed met nieuwe recepturen en bereidingswijzen. Het resultaat ziet u in de toonbank: een groots assortiment smaakvolle vleeswaren, worst, traiteur en vleesspecialiteiten.

Onafhankelijke keuring

Het afgelopen jaar is Slagerij van Es diverse keren onverwachts gekeurd. Diverse producten – zowel vleeswaren, worst als ook traiteurartikelen zijn door een vakjury beoordeeld op o.a. geur, smaak en versheid. Bovendien zijn deze producten microbiologisch gekeurd. Goed om te weten is dat het Worstmakersgilde niet alleen staat voor smaakvolle, maar ook voor veilige en gezonde vleesproducten.

Download hier het gehele persbericht met foto's >>


4 generaties slager, 4 generaties goud!

Sinds enige tijd is de 4e generatie slager van Es, Sjaak van Es aan het werk in onze slagerij. Dat hij zeer talentvol is bewees hij tijdens zijn eerste deelname aan de vakwedstrijden. Hij leverde een topprestatie af, want alle producten die hij heeft ingezonden werden met goud bekroond.

Kom eens langs in onze winkel en proef de GOUDEN kwaliteit van onze producten!

Goud met ster
  • Rookworst
  • Tomatensoep
  • Lasagne


Goud
  • Gekookte worst
  • Spareribs

Jos van Es beste Meester Worstmaker in 2008

Meester Worstmaker is een initiatief van het Worstmakers Gilde, een landelijke stichting van ambachtelijke slagers met als doelstelling: worst en vleeswaren maken van topkwaliteit.

Om de vakkennis op een nog hoger peil te brengen is voor de deelnemers een speciale training opgezet. Alle aspecten van het maken van worst en vleeswaren komen daarbij uitvoerig aan de orde. Ook het belang van de versheid van producten, perfect ambachtelijk afwerking van de worst en vleeswaar en het juiste gebruik van kruiden en specerijen wordt behandeld. Het gaat immers om de kwaliteit en de prima smaak. En de consument krijgt zo het beste van het beste.

Vijf toetsen moeten door de deelnemers worden afgelegd, zowel theoretisch als praktisch. Zo'n toets kun je rustig 'een meesterproef' noemen.

Om het diploma te behalen en de felbegeerde Gildespeld te ontvangen, dienen worst en vleeswaren van onberispelijke kwaliteit te zijn.

Jos van Es is, als beste van het jaar 2008, glansrijk geslaagd voor deze opleiding en mag zich met recht Meester Worstmaker noemen.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.